κρασί, οίνος, wine, λευκός, κόκκινος

Η Ελλάδα προσφέρει βιωματική εμπειρία, είπε ο ΥπΑΑΤ

 

Την ιδιαιτερότητα- πλεονέκτημα του οινοτουρισμού στην Ελλάδα, ο οποίος προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική τουριστική εμπειρία, ανέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε παρέμβασή του στην εκδήλωση «Οινοτουρισμός: η επόμενη μέρα» που διοργάνωσε η «Αχαϊκή Αναπτυξιακή ΑΕ» στις εγκαταστάσεις της Achaia Claus.

Το πλεονέκτημα του οινοτουρισμού στην Ελλάδα, έγκειται στο γεγονός ότι οι αμπελώνες στη χώρα μας από αρχαιοτάτων χρόνων έχουν αναπτυχθεί σε πανέμορφα φυσικά τοπία, εκεί που τώρα βρίσκονται αρχαιολογικοί χώροι και ιερά από την κλασσική ή τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του ΥπΑΑΤ στον οινοτουρισμό, η οποία στηρίζεται μέσα από τα προγράμματα leader. Πρόσθεσε ακόμη ότι ένα σημαντικό μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνεται σε δράσεις που ενισχύουν τον αγροτουρισμό, ενώ είναι σε εξέλιξη προδημοσίευση για το πρόγραμμα Αγροτουρισμού με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα από το ΥπΑΑΤ, μέσω της αρμόδιας ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, έχουν γίνει 89 παρεμβάσεις για 50 οινοποιεία από το πρόγραμμα Leader.

Στα 31 χρόνια του ευρωπαϊκού αγροτικού ταμείου, σημείωσε ο ΥπΑΑΤ, έγιναν 216 επενδύσεις Leader για οινοποιεία, καλύπτοντας το 50%-75% της δαπάνης.

Αναφερόμενος στην πρόταση για Διατοπικό Πρόγραμμα Οινοτουρισμού είπε ότι μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από τη μετατροπή επισκέψιμων οινοποιείων σε «κόμβους» διασύνδεσης του τοπικού πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.etheas.gr

Recommended Posts