«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και την τιμή να μου αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του ΥπΑΑΤ», δήλωσε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης μετά την ανάληψη της θέσης του στο υπουργείο.

 

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και την τιμή να μου αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του ΥπΑΑΤ», δήλωσε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης μετά την ανάληψη της θέσης του στο υπουργείο.

Και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ από καρδιάς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για την ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Είναι μεγάλη η ευθύνη να δώσουμε δυναμική ώθηση στην «ατμομηχανή» του πρωτογενούς τομέα, που τόσο νευραλγικό ρόλο διαδραματίζει για την Ελλάδα μας.

Ξεκινάμε αμέσως δουλειά, με μπροστάρη τον Πρωθυπουργό, μαζί με τους συναδέλφους και φίλους Υφυπουργούς, Διονύσης Σταμενίτης  και Σταύρος Κελέτσης, τους νυν γενικούς γραμματείς, Χριστιάνα Καλογήρου , Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, με όλα τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους εργαζομένους του.

Με έντιμο και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς, τους εποπτευόμενους φορείς μας (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ, ΕΛΓΑ, ΓΕΩΤΕΕ, ΙΓΕ, ΜΦΙ, ΕΦΕΤ, ΚΟΝΙΑΡΕΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ κ.α.), την ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι μόνο, θα εργαστούμε για την αναγέννηση του αγροδιατροφικού μας τομέα.

Δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο, προκειμένου να αρχίσουμε τάχιστα να υλοποιούμε στο ακέραιο τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις για:

  • αύξηση του αριθμού των κατ’ επάγγελμα νέων αγροτών κατά 60.000 μέχρι το 2027,
  • οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες,
  • εμπορία αγροτικών προϊόντων (τυποποιημένων), δια μέσω αγροτικών συλλογικών σχημάτων, από το 18% στο 27% το 2027,
  • αύξηση γεωργικών εκτάσεων, για παραγωγή βιολογικών προϊόντων, από το 9,1% στο 16,4% το 2027,
  • δικαιότερες και ταχύτερες αποζημιώσεις για όλους τους δικαιούχους με την επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ,
  • επιστροφή ΕΦΚ στο Diesel στους αγρότες και για το 2023,
  • νέα αρδευτικά έργα σε όλη την επικράτεια και εκσυγχρονισμό των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, που θα αρδεύουν περισσότερα από 1,3 εκ. στρέμματα και θα ωφελήσουν πάνω από 100.000 αγρότες.

Από αύριο πρωί σηκώνουμε ξανά τα μανίκια για να χτίσουμε μαζί μία ισχυρή Ελλάδα, με περισσότερη ευημερία και πιο ανεπτυγμένο πρωτογενή τομέα».

Recommended Posts