Νέα ΚΑΠ 2023-2027: Τα στοιχεία του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της Ελλάδας

 

Ενημερωτική εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου παρουσιάστηκαν τα στοιχεία του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική(ΚΑΠ) 2023-2027.

Συγκεκριμένα η ΕΘΕΑΣ και η Ένωση Ηρακλείου πραγματοποιήσαν ενημερωτική εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσης επί της Λ. 62 Μαρτύρων 146, όπου παρευρέθηκε σημαντικός αριθμός γεωργών και κτηνοτρόφων. Επιπλέον το παρών έδωσαν ο επικεφαλής συνεταιρισμών, η Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ειρήνη Χουδετσανάκη ο Πρόεδρος του τοπικού παρατήματος του ΓΕΩΤΕΕ, Αλέκος Στεφανάκης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής και όπου ομιλητές ήταν:

  • Ο πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ. Μικρών Συνεταιρισμών της Ε.Θ.Ε.Α.Σ. κ. Βλάσσης Τσιόγκας με θέμα: «Τα προνόμια των Μικρών Συνεταιρισμών στο μητρώο της Ε.Θ.ΕΑ.Σ.» και
  • Ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ. Μόσχος Κορασίδης, με θέμα: «Στοιχεία από το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο – ΝΕΑ ΚΑΠ 2023-2027».

Η Νέα ΚΑΠ 2023-2027 έχει μια μεγάλη αλλαγή για τους αγρότες και τα Κράτη Μέλη από την συμμόρφωση στο κοινοτικό δίκαιο για τη λήψη ενισχύσεων μετακινούμαστε στο επίτευξη απόδοσης βάση των στόχων που τεθεί με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο.

Αυτή αλλαγή απαιτεί προσεκτικές κινήσεις για να μην πληγούν οι παράγωγοί αλλά και η χώρα να μην χάσει πόρους από την μη επίτευξη απόδοσης. Σε αυτή την προσπάθεια η ΕΘΕΑΣ πιστεύει ότι οι συνεταιρισμοί καλούνται να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Τομεακά προγράμματα, οικολογικά σχήματα, κατάρτιση κλπ δεν μπορούν να εφαρμοσθούν αποτελεσματικά χωρίς την συνδρομή και εμπλοκή των συνεταιρισμών. Η ΕΘΕΑΣ ξεκίνησε αυτές τις ενημερώσεις για να βοηθήσει τα μέλη της και τους αγρότες να έχουν καλύτερη ενημέρωση αλλά και να δει από κοντά όλα τα προβλήματα εφαρμογής και να τεκμηριώσει και προτείνει διορθωτικές κινήσεις.

Η πανδημία έδειξε ότι κανένας δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος φέροντας μαζί με την ενεργειακή κρίση τον πρωτογενή τομέα στο προσκήνιο

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.etheas.gr

Recommended Posts