Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την λειτουργία των λαϊκών αγορών στη διάρκεια της περιόδου επιβολής των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού,

ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αναστολής τους ή επιβολής προστίμων, καλεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης.

«Εάν δεν ακολουθηθεί η διαδικασία που έχει σχεδιαστεί και χαραχθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τότε θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της ομοσπονδίας, Άγγελος Δερετζής, προσθέτοντας ότι «ήδη οι λαϊκατζήδες είμαστε ζημιωμένοι σε ποσοστό άνω του 60% από οικονομικής πλευράς, ενώ μεγάλες ποσότητες τροφίμων καταλήγουν στα αζήτητα».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια των ελέγχων που διενεργήθηκαν στις λαϊκές αγορές Ξηροκρήνης και Μαρτίου – Βούλγαρη στις 5/12 και Κάτω Τούμπας – Άγιο Θεράποντα στις 7/12, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων λαϊκών αγορών για το χρονικό διάστημα 10-16 Δεκεμβρίου 2020. «Οι πωλητές στις λαϊκές αγορές τήρησαν και τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Είναι άδικο να πληρώνουν αυτοί και το καταναλωτικό κοινό, τις αβλεψίες και τις παραλείψεις άλλων», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Με επιστολή της στην αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και με κοινοποίηση στην προϊσταμένη της διεύθυνσης λαϊκών αγορών της ΠΚΜ, Αναστασία Δράκου η Ομοσπονδία ζητά να της γνωστοποιηθεί η λίστα με τους πωλητές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις λαϊκές αγορές Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθούν μέχρι το τέλος του επόμενου δεκαπενθημέρου, υπογραμμίζοντας την απόλυτη ανάγκη να διενεργηθούν αυστηροί έλεγχοι και να απομακρύνονται όλοι οι πωλητές, που δεν έχουν ενταχθεί σε αυτές τις λίστες. «Μόνο με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατό να τηρηθεί το νόμιμο ποσοστό του 50% των συμμετεχόντων και θα αποφευχθούν τα απαράδεκτα φαινόμενα της αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών», επισημαίνει η ομοσπονδία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts