έμβολος

Γραμμή για εξόφληση αγρο-περιβαλλοντικών προγραμμάτων ως το τέλος της εβδομάδος, όμως δεν θα είναι έκπληξη αν πληρωθούν ακόμα και σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε το ΥπΑΑΤ και τελικά έγινε, πληρώθηκαν μόλις… 2.498.168,84 ευρώ που αφορούν σε συμπληρωματική χορήγηση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα, με αποτέλεσμα να… αγνοούνται περί τα 30 με 40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όσα λένε νεότερες πληροφορίες από το ΥπΑΑΤ, δεν θα υπάρξει νέα πληρωμή για το Εθνικό Απόθεμα του 2020.

Την ίδια ώρα αναμένεται τις επόμενες ημέρες, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι την ερχόμενη Παρασκευή ή αργότερα, με πληροφορίες ωστόσο από το ΥπΑΑΤ να λένε ότι η πίστωση της εκκαθάρισης των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων του 2020 μπορεί να γίνει ακόμα και σήμερα.

Για τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας θα γίνει μια πίστωση, ανάλογα με τη ροή των φακέλων ανά περιοχή, καθώς οι ημερομηνίες πιέζουν. Τώρα για προγράμματα, όπως της μείωσης νιτρορύπανσης, κομφούζιο κ.λπ. του Μέτρου 10 του ΠΑΑ, οι πληρωμές θα γίνονται, επίσης, ανάλογα με τη ροή που φθάνουν από τις ΔΑΟΚ οι φάκελοι πληρωμής στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agrotypos.gr

Recommended Posts