Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Μέχρι τέλος του έτους θα υποβάλλονται χειρόγραφα οι τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Μέχρι τέλος του έτους θα υποβάλλονται χειρόγραφα οι τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Αγροτικά Νέα 🕔April 12, 2019

Οι αγροτικές επιδοτήσεις φορολογούνται στο έτος που ανάγονται και οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται χειρόγραφα στη Δ. Ο. Υ μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους που εκδόθηκε η βεβαίωση.

Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε επικαιροποιημένες ερωτήσεις – απαντήσεις που εξέδωσε η ΑΑΔΕ σχετικά με την συμπλήρωση των φετινών εντύπων Ε1. Ε2 και Ε3 των φορολογικών δηλώσεων και η εν λόγω απάντηση αφορά την περίπτωση 52 του Ε1 που ο ΟΠΕΚΕΠΕ χορήγησε καθυστερημένα τη βεβαίωση για τις αγροτικές επιδοτήσεις που εισπράχθηκαν για τα έτη 2017 και τα προηγούμενα.

Επίσης, σχετικά με την συμπλήρωση του Ε3 από αγρότες επισημαίνονται τα εξής:

Για όσους δηλώνουν εισόδημα από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά δεν εντάσσονται στο κανονικό ή ειδικό καθεστώς ΦΠΑ δεν συμπληρώνεται Κ. Α. Δ και δεν χρησιμοποιείται ο ΚΑΔ 99999998. Συμπληρώνεται ο κωδικός 009 με την επιλογή «Αφανείς αγρότες χωρίς ΚΑΔ» (3) και οι αντίστοιχοι πίνακες που αφορούν στην αγροτική-βιολογική δραστηριότητα.

Ενώ οι αγροτικές επιδοτήσεις – ενισχύσεις δηλώνονται ως εξής:

  • Στον κωδικό 071 συμπληρώνεται το ποσό από βασική ενίσχυση, το οποίο προσαυξάνει τα ακαθάριστα έσοδα από αγροτική δραστηριότητα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agro24.gr