Οι αγροτικές επιδοτήσεις φορολογούνται στο έτος που ανάγονται και οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται χειρόγραφα στη Δ. Ο. Υ μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους που εκδόθηκε η βεβαίωση.

Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε επικαιροποιημένες ερωτήσεις – απαντήσεις που εξέδωσε η ΑΑΔΕ σχετικά με την συμπλήρωση των φετινών εντύπων Ε1. Ε2 και Ε3 των φορολογικών δηλώσεων και η εν λόγω απάντηση αφορά την περίπτωση 52 του Ε1 που ο ΟΠΕΚΕΠΕ χορήγησε καθυστερημένα τη βεβαίωση για τις αγροτικές επιδοτήσεις που εισπράχθηκαν για τα έτη 2017 και τα προηγούμενα.

Επίσης, σχετικά με την συμπλήρωση του Ε3 από αγρότες επισημαίνονται τα εξής:

Για όσους δηλώνουν εισόδημα από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά δεν εντάσσονται στο κανονικό ή ειδικό καθεστώς ΦΠΑ δεν συμπληρώνεται Κ. Α. Δ και δεν χρησιμοποιείται ο ΚΑΔ 99999998. Συμπληρώνεται ο κωδικός 009 με την επιλογή «Αφανείς αγρότες χωρίς ΚΑΔ» (3) και οι αντίστοιχοι πίνακες που αφορούν στην αγροτική-βιολογική δραστηριότητα.

Ενώ οι αγροτικές επιδοτήσεις – ενισχύσεις δηλώνονται ως εξής:

  • Στον κωδικό 071 συμπληρώνεται το ποσό από βασική ενίσχυση, το οποίο προσαυξάνει τα ακαθάριστα έσοδα από αγροτική δραστηριότητα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agro24.gr

Recommended Posts