Αβέβαιος μοιάζει ο προσανατολισμός των επί μέρους ρυθμίσεων σε νέο νομοσχέδιο του υπουργείου που φέρνει σε διαβούλευση και μάλιστα εντός των ημερών, όπως είπε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Από τον τρόπο που ο ίδιος ο υπουργός έθεσε το θέμα στη Βουλή, είναι ορατός ο κίνδυνος, την όποια βελτίωση στο χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων, να την επωμισθούν με περαιτέρω επιβάρυνση των ασφαλιστικών εισφορών ή με μείωση των καλύψεων ζημιών οι αγρότες.

Με μερεμέτια στο σαθρό οικοδόμημα του ΕΛΓΑ επιχειρεί ο κ. Βορίδης να συγκρατήσει τη διαδικασία των αποζημιώσεων στην αγροτική παραγωγή.

«Οι ρυθμίσεις αυτές θα περιορίζουν διάφορα ανορθολογικά κόστη στον ΕΛΓΑ και θα βελτιώνουν την κατάστασή του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης για να προσθέσει: «Βελτιώνοντας τη δημοσιονομική κατάσταση του Οργανισμού, θα μπορέσει αυτός να εξυγιανθεί ταμειακά και επομένως να βελτιώσει και τον χρόνο αποπληρωμής και καταβολής των ζημιών».

Λίγο νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής (Τετάρτης 17 Ιουνίου), κατά τη διάρκεια Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, είχε προαναγγείλει ότι εντός των επόμενων ημερών, θα τεθεί σε διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο οποίο θα περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που αφορούν στον ΕΛΓΑ.

Κατ’ αρχήν αυτό το οποίο προκύπτει είναι ότι δεν πρόκειται για νομοσχέδιο του ΕΛΓΑ, όπως ερμηνεύτηκε βιαστικά από πολλές πλευρές αλλά για κάποιες ρυθμίσεις (σε ευρύτερο νομοσχέδιο) οι οποίες θα αντιμετωπίζουν και θέματα λειτουργίας του ΕΛΓΑ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agronews.gr

Recommended Posts