Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Μενέλαο Γαρδικιώτη, καθώς και με τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Νικόλαο Μπόκαρη, Βασιλική Ζαφειρόπουλου, Ρήγα Γιοβαννόπουλο και Γεώργιο Κυριάκη, είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο των επαφών του με τις Διοικήσεις των Εποπτευόμενων Οργανισμών του Υπουργείου, παρουσία του Υφυπουργού Διονύση Σταμενίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν  θέματα του Επιμελητηρίου και κυρίως η συνεχής προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με σκοπό τη διεύρυνση και προώθηση της επιστημονικής γνώσης στους τομείς της γεωργίας, κτηνοτροφίας, δασολογίας, αλιείας και της διαχείρισης των ορυκτών και υδατικών πόρων. Επίσης,  συζητήθηκαν τρόποι  επίλυσης θεμάτων του κλάδου που αφορούν το πλαίσιο λειτουργίας του Επιμελητηρίου και τη σχέση των μελών του με την εκπαιδευτική κοινότητα και την επαγγελματική τους πιστοποίηση.

Ο ΥπΑΑΤ  ανέφερε ότι το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός  για το ΓΕΩΤΕ.Ε.Ε  όχι μόνο για την επίλυση των προβλημάτων του, αλλά και να ενισχυθούν οι   προοπτικές του κλάδου και οι   δυνατότητες συμβολής του στην προσπάθεια να καταστεί ο πρωτογενής τομέας βασικός πυλώνας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Επίσης, ο κ. Αυγενάκης  επεσήμανε  ότι η τεχνική και επαγγελματική κατάρτιση των γεωτεχνικών  βοηθάει τα προϊόντα μας να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία.

Recommended Posts