Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Λαϊκές αγορές: Συνεργασίες της ΠΚΜ για την αναβάθμιση της πώλησης ψαριών

Λαϊκές αγορές: Συνεργασίες της ΠΚΜ για την αναβάθμιση της πώλησης ψαριών

Αλιευτικά Νέα 🕔September 10, 2017

Εντατικοποίηση των ελέγχων στις λαϊκές αγορές, σχέδιο διαχείρισης των υποπροϊόντων από την πώληση των ψαριών και δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας στους χώρους που καταλαμβάνουν τα αλιεύματα περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αναβάθμιση της πώλησης ψαριών και αλιευμάτων στις λαϊκές.

Αυτό  έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα και των εκπροσώπων του κλάδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πάνω από 60 επαγγελματίες, ενώ όπως γνωστοποίησε η Περιφέρεια, οι πωλητές δεσμεύτηκαν ότι θα τηρούν σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας στους χώρους που καταλαμβάνουν στις λαϊκές, όπως και ότι θα προστατέψουν το επάγγελμά τους από τους αδιάφορους και όσους αρνούνται να συμμορφωθούν.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιουτίκας και κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα επισκεφθούν τις επόμενες μέρες την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας, προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας για τη διαχείριση των υποπροϊόντων από την πώληση των ψαριών στις λαϊκές αγορές. Παράλληλα, θα υπάρξει επικοινωνία με τους αντιδημάρχους Καθαριότητας όλων των δήμων προκειμένου να συνεργαστούν στην επιλογή του βέλτιστου τρόπου αποκομιδής και ανακύκλωσης των συσκευασιών από φελιζόλ που χρησιμοποιούν οι πωλητές ψαριών. Τέλος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σκοπεύει να προμηθεύσει τους επαγγελματίες σε κάθε λαϊκή με μικρές δεξαμενές όπου θα μεταφέρουν τα δύσοσμα απόνερα, τα οποία συνηθίζουν έως τώρα να ρίχνουν στα φρεάτια των δρόμων.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Αναδημοσίευση από: https:\\emvolos.gr