Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Αρρώστιες στους ελληνικούς στάβλους λόγω εισαγόμενου καλαμποκιού καταγγέλλουν οι Σερραίοι αγρότες

Αρρώστιες στους ελληνικούς στάβλους λόγω εισαγόμενου καλαμποκιού καταγγέλλουν οι Σερραίοι αγρότες

Αγροτικά Νέα , Κτηνοτροφικά Νέα 🕔September 11, 2017

Οι Σερραίοι αγρότες καταγγέλλουν ότι εισάγουμε μεγάλες ποσότητες σανού –άχυρου από γειτονικές χώρες με αποτέλεσμα να μεταφέρονται αρρώστιες στους ελληνικούς στάβλους. Τις τελευταίες μέρες έγινε εισαγωγή καλαμποκιού, κακής ποιότητας, από την Βουλγαρία.

Διερωτώνται οι αγρότες το ελληνικό υπουργείο τα γνωρίζει όλα αυτά; Τι κάνει για την καλλιέργεια του ελληνικού καλαμποκιού το υποβαθμίζει με χαμηλές τιμές;

Φέτος είναι η τρίτη , ίσως και τέταρτη χρονιά που οι τιµές παραγωγού παραµένουν καθηλωµένες σε επίπεδα οριακά για τη βιωσιµότητα των εκμεταλλεύσεων και οι εποχές δεν προσφέρονται πλέον για μεγάλα ρίσκα.

Δεδομένης της πίεσης που δέχεται η καλλιέργεια αραβοσίτου από παράγοντες που σχετίζονται κυρίως με το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, τα φθηνά εισαγόμενα καλαμπόκια και τις χαμηλές τιμές που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά, φαίνεται ότι οι παραγωγοί δεν ξέρουν που να στραφουν υπάρχει στροφή σε αθρόες εισαγωγές φθηνού καλαµποκιού από βαλκανικές χώρες, που τα τελευταία χρόνια έχουν µεγάλη παραγωγή.

 

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο: www.agrocapital.gr