κρέας

Την επικείμενη αναθεώρηση της λειτουργίας μιας υπάρχουσας ποσόστωσης 45.000 τόνων βοείου κρέατος, χωρίς ορμόνες, για εισαγωγές στην Ε.Ε. υπέρ των Η.Π.Α., ανακοίνωσε στα κράτη μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, επί του θέματος ο αρμόδιος για θέματα γεωργίας Επίτροπος της ΕΕ, Phil Hogan, δήλωσε: «Με την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεκπεραίωσε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, με έναν σημαντικό εμπορικό εταίρο με τον οποίο ασχολούμαστε με ευρύτερες εμπορικές συνομιλίες, τη δέσμευση να επιτύχουμε μια νέα φάση στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στα πλαίσια της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των προέδρων Juncker και Trump τον Ιούλιο του 2018. Επισημαίνεται ότι η συμφωνία δεν θα αλλάξει τον συνολικό όγκο, την ποιότητα ή την ασφάλεια του βοείου κρέατος που εισάγεται στην ΕΕ, το οποίο θα παραμείνει σύμφωνο με τα υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα». Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, βάσει εντολής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε σε αρχική συμφωνία, με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και άλλες σημαντικές προμηθεύτριες χώρες, ότι 35.000 τόνοι της ποσόστωσης αυτής θα διατεθούν στις ΗΠΑ, σταδιακά κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 7 ετών, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί για όλους τους άλλους εξαγωγείς.

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του αμοιβαία ικανοποιητικού αποτελέσματος σύμφωνα με τους κανόνες του ΠΟΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει νομικές προτάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ώστε να εγκρίνει την υπογραφή της και να συνάψει τη συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τους επόμενους μήνες, αφού ζητήσει τη συναίνεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agro24.gr

Recommended Posts