Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών με δίωρους αποκλεισμούς δρόμων

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών με δίωρους αποκλεισμούς δρόμων

Αγροτικά Νέα 🕔February 4, 2019

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων καθώς στην χθεσινή σύσκεψη, που πραγματοποίησαν στη Νίκαια Λάρισας, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι παραγωγοί θα πραγματοποιούν δίωρους συμβολικούς αποκλεισμούς του εθνικού και επαρχιακού δικτύου στα σημεία όπου έχουν στήσει τα μπλόκα τους.

Για σήμερα έχουν αποφασίσει να κλείσουν τους δρόμους στις 4 το μεσημέρι. Ενώ κάθε ημέρα η Συντονιστική τους Επιτροπή θα αποφασίζει για τον προγραμματισμό της επομένης.Παράλληλα, οι αγρότες απηύθυναν κάλεσμα και σε άλλους συναδέλφους τους να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους.Όσον αφορά στα μπλόκα, αυξήθηκαν σε 15 αφού από χθες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στα Μάλγαρα οι αγρότες της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι κλειστή παραμένει για όγδοη ημέρα η εθνική οδός Αθήνας- Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας. Eνώ η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Πάντως, οι παραγωγοί παραμένουν ανυποχώρητοι και αρνήθηκαν το νέο κάλεσμα για διάλογο από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Στ. Αραχωβίτη.Οι αγρότες ζητάνε να συναντηθούν με κυβερνητικό κλιμάκιο που θα αποτελείται από τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Καθώς και από τρεις υπουργούς, στους οποίους θα θέσουν το πλαίσιο αιτημάτων τους.

Επιπλέον, τόνισαν ότι θα προσφύγουν σήμερα ή αύριο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το ζήτημα του βάμβακος.

Οι αγρότες ζητάνε, μεταξύ άλλων, κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, μείωση του κόστους παραγωγής και αύξηση του ακατάσχετου στις 12. 000 ευρώ συν 3. 000 για κάθε παιδί.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agro24.gr