Κινητοποίηση την Τρίτη 9 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στα Φανάρια του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο

διοργανώνουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, ο Σύλλογος παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», ο Σύλλογος παραγωγών Λαϊκών Αγορών «ΗΛΙΔΑ» και ο Σύλλογος Πωλητών Λαϊκών Αγορών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ».

Θα ακολουθήσει πορεία με τα αγροτικά οχήματα στην πόλη του Πύργου (τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, μάσκες, αποστάσεις κτλ).

Απευθύνουν κάλεσμα στους αγροτικούς Συλλόγους και τα σωματεία των παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές να συνεδριάσουν και να πάρουν απόφαση συμμετοχής.

Απαιτούν:

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα και σε όλους όσοι πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές, τον παγετό.

-Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, αφού ουσιαστικά πετάει απέξω τους μικρούς παραγωγούς και βάζει τις εταιρείες με ό,τι επακόλουθο στις τιμές για τον λαό.

-Να λειτουργήσουν οι Λαϊκές με όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία της υγείας των καταναλωτών και των πωλητών με ευθύνη του κράτους.

-Να δοθούν άμεσα και ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικής ζημιάς οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% στους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχει πληγεί η παραγωγή τους από φυσικές καταστροφές ή νόσους.

-Να προκηρυχθεί πρόγραμμα αναμπέλωσης για την Κορινθιακή σταφίδα με υγιή και πιστοποιημένα φυτά, με κρατική χρηματοδότηση.

-Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

-Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts