Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων για ζωοτροφές, πετρέλαιο, βοσκοτόπια και εθνικό απόθεμα

Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων για ζωοτροφές, πετρέλαιο, βοσκοτόπια και εθνικό απόθεμα

Κτηνοτροφικά Νέα 🕔November 12, 2021

Θεσμική εκπροσώπηση ζητούν οι κτηνοτρόφοι στα κέντρα λήψης αποφάσεων, με την Συντονιστική Ομάδα Εργασίας Κτηνοτρόφων να κλιμακώνει κινητοποιήσεις ανά την επικράτεια, στις έδρες των περιφερειών της χώρας, για τις 16 Νοεμβρίου.

Έπειτα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου, η Συντονιστική διαμόρφωσε ένα υπόμνημα με αιτήματα που εκτείνονται από την επιδότηση για αγορά ζωοτροφών, αγροτικό πετρέλαιο για όλους τους παραγωγούς μέχρι και την επανεξέταση της ΚΥΑ για τα βοσκοτόπια και την κατανομή Εθνικού Αποθέματος.

Ακόμα διεκδικούν ακύρωση της ρήτρας Αναπροσαρμογής για όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες καθώς και την εκπροσώπηση των κτηνοτρόφων σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς και επιτροπές του ΥΠΑΑΤ και στη διαδικασία διαβούλευσης για τη νέα ΚΑΠ.

Αναλυτικά το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Συντονιστικής έχει ως εξής:

«Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου από τη Συντονιστική Ομάδα Εργασίας Κτηνοτρόφων, συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Η ωραιοποιημένη κατάσταση για την κτηνοτροφία, που καλλιεργεί και η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με κάθε επικοινωνιακό μέσο που διαθέτει, έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι κτηνοτρόφοι της πατρίδας μας.

Δυστυχώς ήταν κοινή διαπίστωση όλων, η απουσία της συμμετοχής των κτηνοτρόφων στις σοβαρές αποφάσεις του ΥΠΑΑΤ, κάτι που απεικονίζεται στο αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων.

Προσπαθώντας να έχουμε μία εποικοδομητική συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, αναμένουμε την αποδοχή του αιτήματός μας προς τον υπουργό κ. Λιβανό, για συνάντηση μαζί του, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο μας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agro24.gr