Μιλώντας στον «αέρα» της εκπομπής «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, περιέγραψε για μία φορά ακόμα την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος του νησιού κι όχι μόνο λόγω της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους παραγωγής, ενώ, παράλληλα, ζήτησε ξανά την στήριξη της Πολιτείας.

 

 

«Σε σχέση με πέρυσι, η παραγωγή αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος έχει μειωθεί κατά επτά τόνους την ημέρα, πράγμα που έχει επηρεάσει την παραγωγή της περίφημης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου.

Ωστόσο, σε όλη την Ελλάδα παρατηρείται μείωση στην παραγωγή γάλακτος», τόνισε ο Δ. Καπούνης. Και πρόσθεσε: «Για αυτό ευθύνεται το κόστος παραγωγής, που έχει αυξηθεί εξ αιτίας της ακρίβειας. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη η χρονιά για τον Κτηνοτρόφο. Από την Πολιτεία έχουμε πάρει ελάχιστα χρήματα. Ναι, η Πολιτεία έχει βοηθήσει, αλλά όχι όσο πρέπει και οφείλει να κατέβει στο χωράφι και στον στάβλο, να δει την πραγματικότητα!». Αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Νάξου λόγω της νησιωτικότητας, τόνισε: «Είμαστε ένα μικρό νησί. Ο κλήρος μας είναι μικρός, δεν υπάρχουν εκτάσεις. Επίσης, δεν είναι επαγγελματίες οι κτηνοτρόφοι κι ακόμα ανήκουμε σε Δήμο με πολλά νησιά. Θα πρέπει η Πολιτεία να εξετάσει τα δικά μας θέματα τελείως διαφορετικά και γενικότερα θα πρέπει να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts