ΕΦΚΑ, ασφαλισμένων

Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπέγραψαν το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

σύμφωνα με την οποία γίνονται ηλεκτρονικές μία σειρά από υπηρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού- του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)-, διευκολύνοντας, με αυτόν τον τρόπο, 1,5 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες, της χώρας.

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους παραπάνω να εκτελούν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου και χωρίς επίσκεψη σε μονάδα του e-ΕΦΚΑ, τις εξής έξι συναλλαγές:

1. Χορήγηση βεβαίωσης υποβολής απογραφικής δήλωσης για έναρξη στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

2.Χορήγηση βεβαίωσης για μεταβολή δραστηριότητας

3. Χορήγηση βεβαίωσης εγγραφής στον e-ΕΦΚΑ

4. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας

5. Υποβολή απογραφικού δελτίου για αγρότες

6. Έκδοση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ.Βρούτσης, ανέφερε:

«Υπογράψαμε με το συνάδελφό μου υπουργό Ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, μία σημαντική υπουργική απόφαση, με την οποία καταργούμε τη γραφειοκρατία μέσα από την ψηφιοποίηση μίας σειράς υπηρεσιών, που ανάγκαζαν για χρόνια τους ασφαλισμένους σε αυτοπρόσωπη παρουσία και ταλαιπωρία.

Μαζί με τον διοικητή και τα στελέχη του e-ΕΦΚΑ και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), ψηφιοποιούμε μία σειρά από υπηρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας, με σημαντικότερη την ηλεκτρονική έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους της χώρας. Το συγκεκριμένο, μάλιστα, αποτελούσε ένα πάγιο και διαρκές αίτημα των επιστημονικών φορέων της χώρας μας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://emvolos.gr

Recommended Posts