Σε «ακροβασίες» που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο προγραμματισμένες δράσεις προ καιρού δράσεις στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης,

υποχρεώνεται το τελευταίο διάστημα η γενική γραμματεία αγροτικής πολιτικής και διαχείρισης κοινοτικών πόρων, σε μια προσπάθεια να βρεθούν κονδύλια για την ειδική ενίσχυση κλάδων που πλήττονται από την πανδημία.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τα Μέτρα 8.1 και 8.2 που αναφέρονται στη δάσωση γαιών, με δεσμεύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ, να βρίσκονται πρώτα στη λίστα των δράσεων που θα ακυρωθούν, προκειμένου το ποσό αυτό να οδηγηθεί σε ενέργειες που συνδέονται με την κάλυψη αποζημιώσεων από την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα που συνδέεται με τη δάσωση γαιών ξαναμπήκε στις ράγες μετά από ενέργειες του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η όλη επίβλεψη μετά την προκήρυξη του προγράμματος από τις διαχειριστικές αρχές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι αποφάσεις – οδηγοί για την υλοποίηση των εν λόγω μέτρων έχουν ήδη εκδοθεί και αυτό που απέμενε ήταν η προκήρυξη. Λέγεται μάλιστα ότι σε κάποιες περιοχές, με ενέργειες τοπικών φορέων, καλλιεργητές και φυτωριούχοι, έχουν κάνει ήδη τον προγραμματισμό τους για την συμμετοχή στις αντίστοιχες δράσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agronews.gr

Recommended Posts