Skip to content

Η βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, όμως, πρέπει επιτέλους να «κλειδωθεί»

ΟΠΕΚΕΠΕ, Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε

Οι κομισάριοι του απερχόμενου, τα φτηνά τους κόλπα και εκβιασμοί, που δεν αγγίζουν κανέναν. Η βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, όμως, πρέπει επιτέλους να «κλειδωθεί». 

Έχει, σωστά, επισημανθεί πως η αλαζονεία, ο ναπολεοντισμός και η αμετροέπεια είναι σοβαρές ασθένειες. Κυρίαρχο γνώρισμά τους είναι η άγνοια των νοσούντων για το τι ακριβώς τους συμβαίνει.

Και ως «ασυμπτωματικοί», ζουν στην ψευδαίσθηση ότι κανείς δεν μπορεί να τους ελέγξει, σε κανέναν δεν λογοδοτούν, τίποτα δε λογαριάζουν και χωρίς καμία ηθική χρησιμοποιούν τους ανθρώπους ως μαριονέτες.

Θεωρούν ότι αυτοδίκαια βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, σαν να τους έχει ορίσει μια αόρατη δύναμη εκεί, σαν να είναι άνωθεν απεσταλμένοι και όχι ως εκπρόσωποι ενός ορισμένου σώματος, με το οποίο έχουν την ηθική και πολιτική υποχρέωση να συμπορεύονται. Ακόμα χειρότερα σε ποιο σοβαρές εκφάνσεις της ασθένειας, θεωρούν ότι έφτασαν σε αυτό το σημείο με τις δυνάμεις τους.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της γνωστής μηχανοπαρεούλας (πλέον ταιριάζει καλύτερα), που, θεωρώντας ότι κανείς και τίποτε δεν την αγγίζει, έφτασε στο σημείο όχι μόνο να υποκλέψει μηνύματα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και να δημοσιεύσει στο έντυπο προπαγάνδας της αυτούσιο απόσπασμα! Αλήθεια, αφού το αδίκημα έγινε, γιατί δεν το δημοσίευσε όλο; Μήπως τα υπόλοιπα θα τους εξέθεταν;

Μιλάμε για υποκλοπή, καθώς, όπως και στο παρελθόν έχουμε επισήμως καταγγείλει, ο συγκεκριμένος «σύμβουλος» του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο κλειδοκράτορας της βάσης δεδομένων του Οργανισμού, την οποία και χειρίζεται κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον του.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, θέλοντας να προστατεύσει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χιλιάδων παραγωγών, δεν στάθηκε μόνο στις καταγγελίες και στις ανακοινώσεις (υπενθυμίζουμε τα «βιολογικά sms», τα προωθητικά μηνύματα μέσω της εφημερίδας συμφερόντων εταιρίας του τεχνικού συμβούλου, την αποστολή δεδομένων κάποιων ΚΥΔ σε άλλα ΚΥΔ) , αλλά προχωρήσαμε σε μήνυση κατά της τότε διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ (πρόεδρο, γενικό διευθυντή).

Και θα ανέμενε κανείς, μετά από όλα αυτά, να φροντίσει μεν η Διεύθυνση Πληροφορικής του Οργανισμού να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα, ο δε τεχνικός σύμβουλος να «μαζευτεί», να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη και να μη δώσει την παραμικρή αφορμή.

Είπαμε, όμως: η αλαζονεία είναι πολύ σοβαρή ασθένεια. Έτσι, όχι μόνο δεν υπήρξε η παραμικρή ένδειξη μεταμέλειας, αλλά είδαμε προ ημερών να δημοσιεύεται στο έντυπο του μηχανογράφου υποκλαπέν mail του ίδιου του νέου προέδρου του Οργανισμού, με τη σαφή υπόμνηση ότι «έχουμε και άλλα»!!!

Και το ερώτημα δεν μπορεί παρά να είναι το απολύτως εύλογο:

Που βρήκαν τις συνομιλίες του προέδρου ενός δημοσίου Οργανισμού και τις δημοσιεύουν; Ο Διευθυντής πληροφορικής του Οργανισμού οφείλει άμεσα ή να βρει τον τρόπο που διέρρευσαν τα δεδομένα ή να παραιτηθεί από τη θέση του.

Θα επιχειρήσουμε τη δική μας, αυθαίρετη ίσως απάντηση, καλώντας, όμως, την οργανωμένη πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές που αυτή έχει ορίσει, να ερευνήσει και να διαπιστώσει τα δέοντα, ώστε να εξακριβωθεί αν και κατά πόσο η απάντηση είναι αυθαίρετη:

Εκεί που βρήκαν και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων χιλιάδων παραγωγών απ? τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη, εκεί που βρήκαν με ακρίβεια δεκαδικού αριθμού το δικαιούμενο ποσό επιδότησης για συμμετοχή σε προγράμματα, εκεί που βρίσκουν και όλα τα δεδομένα παραγωγών και ΚΥΔ.

Στο λογισμικό σύστημα δηλαδή του ΟΠΕΚΕΠΕ και στη βάση δεδομένων, όπου δεν έχουν απλά πρόσβαση, αλλά το διατηρούν στα δικά τους υπόγεια!

Καθαρές κουβέντες, λοιπόν: Οι εκβιασμοί πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Η Διεύθυνση Πληροφορικής οφείλει να «κλειδώσει» τα προσωπικά δεδομένα και να προστατέψει τους παραγωγούς, τα ΚΥΔ, …τον πρόεδρο και το ίδιο το κύρος του Οργανισμού.

Η διοίκηση οφείλει να ανασύρει και να ερευνήσει τις καταγγελίες για τα ζητήματα αυτά, τις οποίες, έχουμε και άλλοτε τονίσει, η προηγούμενη διοίκηση φρόντισε να «θάψει» στα συρτάρια της, ξεπληρώνοντας ίσως (και) με τον τρόπο αυτό χάρες και ρουσφέτια, που έφταναν μέχρι την πρόσληψη οικείων σε εταιρίες του μηχανογράφου.

Τέλος, οι κομισάριοι του απερχόμενου, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις… και θα τις δώσουν εκεί που πρέπει, όπως οι νόμοι του κράτους ορίζουν.

Μέχρι τότε, ας σταματήσουν να παίρνουν σκονάκια από τον απερχόμενο και ας αρχίσουν έστω και τώρα, να λειτουργούν προς όφελος του οργανισμού, μπας και περισώσουν έστω και μία ρανίδα από την υπόληψή τους.

Να έχουν, όμως υπόψιν τους, ότι κανείς δεν φοβάται και κανέναν δεν μπορούν να εκβιάσουν με τα φτηνά τους κόλπα και την προσπάθεια στοχοποίησης ανθρώπων που …απλά δεν δέχθηκαν να γίνουν κουβερνάντες τους.

Προέλευση:  https://www.neapaseges.gr

Recommended Posts