καλαμπόκι

Με την κάμερα του Έμβολος παρακολουθήσαμε τη διαδικασία συλλογής ροδάκινου στο κτήμα του Φιλίππου Πέιου στην Αγία Μαρίνα Ημαθίας.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

 Ο γνωστός προπονητής που σήμερα μίλησε ως ένας άνθρωπος της πρωτογενούς παραγωγής από μικρό παιδί ασχολείται με την ροδακινοκαλλιέργεια  έχοντας στα κτήματα του αρκετές ποικιλίες ροδάκινου. Η διαδικασία συλλογής ξεκινά από τα μέσα Μαΐου και μετά, ενώ αυτή την περίοδο συλλέγει βιομηχανικό ροδάκινο ποικιλίας «Άνδρος» το οποίο και το παραδίδει στον συνεταιρισμό,  ο οποίος αναλαμβάνει την διοχέτευση του στις βιομηχανίες κομποστοποποίησης που υπάρχουν στην περιοχή της Ημαθίας.

Στο κτήμα μετά το μάζεμα γίνεται μία προδιαλογή, ενώ αυτή ολοκληρώνεται όταν το ροδάκινο φτάσει στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού του οποίου είναι μέλος ο συγκεκριμένος παραγωγός.

Κλείνοντας την περιήγηση  μας στη φάρμα όπου μαζί  με τον πατέρα του Τάσο  συλλέγουν τα ροδάκινα,  ο γνωστός παραγωγός μας ανάφερε ότι αν του δινόταν μία έκταση για καλλιέργεια πάλι ροδάκινο θα καλλιεργούσε το οποίο θεωρεί  ότι είναι ο κίτρινος χρυσός του νομού και σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης της οικονομίας της Ημαθίας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://emvolos.gr

Recommended Posts