Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Η Φ. Αραμπατζή επισκέφθηκε περιοχές της Π.Ε. Σερρών που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Η Φ. Αραμπατζή επισκέφθηκε περιοχές της Π.Ε. Σερρών που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Αγροτικά Νέα 🕔January 8, 2021

Περιοχές της περιφερειακής ενότητας Σερρών που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες της περασμένης Δευτέρας (5/1) επισκέφθηκε ανήμερα των Θεοφανείων (6/1) η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή.

Η κα Αραμπατζή ξεκίνησε από το Δήμο Εμμανουήλ Παπά και συνέχισε στους Δήμους Νέας Ζίχνης και Βισαλτίας. Σε δηλώσεις της επεσήμανε: «Το μήνυμα είναι σαφές και ισχυρό: η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και βεβαίως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι εδώ. Υπάρχει η βούληση, υπάρχει η κτηθείσα εμπειρία αντιμετώπισης μεγάλων καταστροφών, τα γρήγορα αντανακλαστικά και η ταχύτητα πληρωμών, που έχει επιδείξει ο ΕΛΓΑ τους τελευταίους 18 μήνες».

Παράλληλα δεσμεύτηκε για τάχιστη αποτύπωση της ζημιάς και άμεση καταβολή αποζημιώσεων, για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, που καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ.

«Επειδή ο αγροτικός κόσμος στο παρελθόν, όταν άκουγε για αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ είχε πάντοτε την αγωνία ότι θα αργήσουν και τον φόβο ότι δεν θα αποζημιωθούν στο ύψος της απώλειας, που έχουν υποστεί θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σε συνεννόηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σπήλιο Λιβανό και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ (Ανδρέα Λυκουρέντζο) έχει ήδη κινητοποιηθεί ο μηχανισμός αποκατάστασης με εξαιρετικά ευέλικτα χαρακτηριστικά» είπε η υφυπουργός και πρόσθεσε: «Όλες οι ζημιές οι οποίες υπάγονται στο πλαίσιο των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων αλλά και ζημιές, που δεν καλύπτονται ούτε από τον ΕΛΓΑ, ούτε από τις ΚΟΕ, όπως αγροτικός, μηχανολογικός εξοπλισμός (π.χ. πομώνες, αντλιοστάσια,), έγγειο κεφάλαιο κ.λ.π, θα αποζημιωθούν σύμφωνα με εκτιμήσεις, που θα πραγματοποιηθούν από την σχετική επιτροπή του ΥΠ.ΟΙΚ., του ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας». Παράλληλα τόνισε ότι οι τρεις πληγέντες Δήμοι, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παπά και Νέας Ζίχνης μπορούν να αιτηθούν από σήμερα αναστολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων για έξι μήνες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο  https://www.agrocapital.gr