Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Για πρώτη φορά η μελισσοκομία στα βιολογικά

Για πρώτη φορά η μελισσοκομία στα βιολογικά

Μελισσοκομία 🕔November 22, 2021

Πιο ευέλικτο το νέο πρόγραμμα Βιολογικής γεωργίας.

«Είναι φανερή η ισχυρή βούληση της πολιτείας να στηρίξει την παραγωγή βιολογικών προϊόντων, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν την εξωστρέφεια του πρωτογενούς μας τομέα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος και θα ενισχυθούν οι πραγματικοί βιοκαλλιεργητές».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Στύλιο.

Οι παρατηρήσεις των βιοκαλλιεργητών σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στη μοριοδότηση στις επικείμενες προκηρύξεις για τη βιολογική γεωργία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Θεσσαλού πολιτικού με τον αρμόδιο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά και τα όσα του είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας κ. Σάκης Μηνάς, μετέφερε στον αρμόδιο Υφυπουργό τις επισημάνσεις των βιοκαλλιεργητών για αλλαγές στον τρόπο μοριοδότησης στις επικείμενες προκηρύξεις, ώστε να καθίστανται δικαιούχοι οι πραγματικοί βιοκαλλιεργητές, οι οποίοι παράγουν και διαθέτουν στην αγορά πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα καθημερινής διατροφής.

Στα προγράμματα βιολογικής γεωργίας μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε επαρκής μέριμνα για αυτούς στη μοριοδότηση, πολλοί δεν κρίνονταν δικαιούχοι και συνεπώς, έχαναν την ενίσχυση του προγράμματος η οποία θα τους βοηθούσε σημαντικά στο να εξελίξουν τις καλλιέργειες και τα προϊόντα τους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρο:https://www.agrocapital.gr