Τους δύο άξονες πάνω στους οποίους κινείται η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης,  έχοντας ως κύρια όπλα τα 22 δις ευρώ της ΚΑΠ, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΠΑΛΥΘ, ανέπτυξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, κατά την ομιλία του επί του προϋπολογισμού στη Βουλή.

 

«Αφενός με στοχευμένα μέτρα αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της πολυεπίπεδης παγκόσμιας κρίσης και αφετέρου αταλάντευτα υλοποιούμε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο –  στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ – που εκσυγχρονίζει τον πρωτογενή τομέα δίνοντας τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής», είπε ο κ. Γεωργαντάς, τονίζοντας παράλληλα με έμφαση ότι «η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργαντάς στις πολιτικές που αναπτύσσει το ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα, προκειμένου να επιτευχθεί η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και να πετύχουμε τη μετάβαση από το μοντέλο της οικογενειακής αγροτικής εκμετάλλευσης σε αυτό της αγροτικής επιχείρησης.

Το πρόβλημα της δημογραφικής ανανέωσης αντιμετωπίζεται με το μεγαλύτερο πρόγραμμα Νέων Αγροτών ύψους 525 εκατ. ευρώ.

Η τάση για υγιεινά τρόφιμα καλύπτεται με το πρόγραμμα μαμούθ για βιολογική παραγωγή ύψους 705 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://emvolos.gr

Recommended Posts