Ο δείκτης τιμών φυτικών ελαίων του FAO μειώθηκε κατά 6,6% σε έναν μήνα, “για να πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2021”.

 

 

Η πτώση των παγκόσμιων τιμών τροφίμων συνεχίστηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο, έπειτα από σαφή υποχώρηση των τιμών των φυτικών ελαίων που αντιστάθμισε μια ελαφριά αύξηση αυτών των σιτηρών, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Ο δείκτης τιμών τροφίμων του FAO, που παρακολουθεί τις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών ενός καλαθιού βασικών προϊόντων, μειώθηκε για άλλη μια φορά μετά το ρεκόρ που είχε καταγράψει τον Μάρτιο έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τον Σεπτέμβριο ο δείκτης σημείωσε μέτρια υποχώρηση, μειώθηκε κατά 1,1% σε σχέση με τον Αύγουστο. Ωστόσο τον φετινό Σεπτέμβριο ήταν 5,5% υψηλότερος από τον περσινό.

Ο δείκτης τιμών φυτικών ελαίων του FAO μειώθηκε κατά 6,6% σε έναν μήνα, “για να πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2021”. “Οι διεθνείς τιμές φοινικέλαιου, σογιέλαιου, ηλιέλαιου και κραμβέλαιου μειώθηκαν όλες”, υπογραμμίζει ο οργανισμός, χάρη στην ύπαρξη άφθονων αποθεμάτων φοινικέλαιου και μια εποχική αύξηση της παραγωγής στη νοτιοανατολική Ασία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts