χωραφι

Αγγίζει το άριστο η φετινή παραγωγή στον µεγαλύτερο σιτοβολώνα της χώρας, τον θεσσαλικό κάµπο, καθώς χαρακτηρίζεται από άνω του 80% ειδικό βάρος, 90-100% υαλώδη και 14% πρωτεΐνη. Τώρα οι παραγωγοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην τιµή µε τα µηνύµατα να είναι όµως δυσοίωνα.

 

Το εµπόριο αφήνει να πλανώνται µέχρι και τα 16 λεπτά το κιλό. ∆ιευκόλυνε σ’ αυτό και το χαλάζι που έπεσε την τελευταία µέρα στ’ αλώνια προλαβαίνοντας τις µηχανές στο χωράφι.

«Προς το παρόν η τιµή που ακούγεται είναι 16 λεπτά γι’ αυτό τα κρατάµε όλοι ανοιχτά, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο», λέει στην Agrenda ο Iωάννης Τζαβέλλας από το Καλαµάκι Αγιάς, που σήµερα καλλιεργεί µε την οικογένειά του 150 στρέµµατα σκληρό σιτάρι στις θέσεις Μαγούλα, Χατζηµπασίδικο, Τσαΐρι και Ρουµάνι.

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο : www.agronews.gr

Recommended Posts