Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κ. Μπαγινέτα και των Προϊσταμένων των Ειδικών Υπηρεσιών του ΠΑΑ 2014-2020 κ. Ν. Μανέτα και του ΕΠΑλΘ 2014-2020 κ. Ε. Γιόκαλα, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Συνάντηση των Ευρωπαϊκών Επενδυτικών και Διαρθρωτικών Ταμείων (ESIF) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019.

Την Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. (DG Agri) εκπροσώπησαν ο κ. Α. Bartovic και η κα Λ. Καντάρη, ενώ την Γενική Διεύθυνση Αλιείας της Ε.Ε. (DG Mare) ο κ. Σ. Μιτολίδης.

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνάντησης παρουσιάστηκε αναλυτικά η πρόοδος υλοποίησης του ΕΣΠΑ ανά Επενδυτικό και Διαρθρωτικό Ταμείο, οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την επιτάχυνση εφαρμογής τους, οι στόχοι για το επόμενο έτος, καθώς και οριζόντια θέματα που άπτονται της δημοσιότητας, των τροποποιήσεων, του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των προγραμμάτων, κλπ. Επίσης, παρουσιάστηκε η πρόοδος ως προς την προετοιμασία της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου, τόσο για το νέο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης του ΕΣΠΑ, όσο και για το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο emvolos.gr

Recommended Posts