Δε θα ενισχύουν αλλά θα περικόπτουν ακόμα περισσότερο σε σχέση με την απελθούσα ΚΑΠ τις επιδοτήσεις στο ελαιόλαδο, τα αμπέλια, αλλά ακόμα και την αιγοπροβατοτροφία, που μέχρι τώρα ήταν πιο ευνοημένη σε σχέση με τη φυτική παραγωγή.

 

Λίγο πριν το “σοκ” για το… νέο “τσεκ” βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί και οι αμπελουργοί της Κρήτης… Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης – για την οποία πάντως σε γενικές γραμμές άπαντες δηλώνουν… σκοτάδι, με μοναδικές εξαιρέσεις τα φιλοπεριβαλλοντικά μέτρα – είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένο και βέβαιο ότι θα “σφάξει” τις ήδη μειωμένες επιδοτήσεις στις δενδρώδεις καλλιέργειες. Δηλαδή, στις ελιές και τα αμπέλια που για την Κρήτη είναι και το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργούμενων εκτάσεων για τους παραγωγούς!

Όπως καταγγέλλουν στο neakriti.gr, εκπρόσωποι των αγροτών – ανεξάρτητα από τις “φανφάρες” και τα “αρώματα” της κυβέρνησης για τη νέα ΚΑΠ – η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ολοκληρωθεί το 2027, δίνοντας βάρος σε φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις. Δε θα ενισχύουν αλλά θα περικόπτουν ακόμα περισσότερο σε σχέση με την απελθούσα ΚΑΠ τις επιδοτήσεις στο ελαιόλαδο, τα αμπέλια, αλλά ακόμα και την αιγοπροβατοτροφία, που μέχρι τώρα ήταν πιο ευνοημένη σε σχέση με τη φυτική παραγωγή.

Έρχεται και η… «κηδεία» για τις παραδοσιακές καλλιέργειες

Είναι πολύ χαρακτηριστική η καταγγελία που μας έκανε πρόσφατα ο παλαίμαχος αγροτοσυνδικαλιστής και στέλεχος των καζανάρηδων του νομού Ηρακλείου Στάθης Φραγκιαδάκης, που λέει πως, «αν με βάση την ΚΑΠ που τώρα τελειώνει είχαμε “θάνατο” σε βάρος των παραδοσιακών μας καλλιεργειών, με τη νέα ΚΑΠ θα έρθει και η “κηδεία”!..

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts