Η επαναφοράς της ρύθμισης με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η εξόφληση του πωλητή εντός 30 ημερών από την πώληση των προϊόντων ή τη σύναψη της συμφωνίας για την τιμή, όταν πρόκειται για ευαλλοίωτα προϊόντα,

όπως το γάλα και εντός 60 ημερών για τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε νομοσχέδιο που παρουσιασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης χθες, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για νομοσχέδιο σχετικό με την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/633 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019 για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στον πρωτογενή τομέα, το οποίο πιθανότατα σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Ειδικότερα, καθορίζονται οι κατ’ ελάχιστον απαγορευμένες αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις σχέσεις μεταξύ αγοραστών και προμηθευτών στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, δηλαδή μεταξύ παραγωγών και μεταποιητών αγροτικών προϊόντων αφ’ ενός και επιχειρήσεων αγοραστών (super market κλπ) αφ’ ετέρου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts