Από µόνη της έστω και µια έντονη διαµάχη ανάµεσα σε γραφειοκράτες των Βρυξελλών, δεν αποτελεί είδηση, ούτε καν σχόλιο, αφού άλλωστε αυτή ποτέ δεν θα ξέφευγε από τους τύπους και το πρωτόκολλο.

Φυσικά και ο λόγος για τον οποίο στα κεντρικά της Κοµισιόν επικρατεί ένας εκνευρισµός γύρω από τα αγροτικά δεν συνιστά νέο, αφού είναι γνωστό εδώ και καιρό πλέον, πως η θεσµική αντιµετώπιση της πρωτογενούς παραγωγής θα αλλάξει το προσεχές διάστηµα.

Είδηση όµως αποτελεί ο βαθµός στον οποίο η φαντασία µερίδας αξιωµατούχων των Βρυξελλών έχει προχωρήσει, προκειµένου να βγουν οι αριθµοί της ατζέντας που έχει ορίσει η ηγεσία για το 2030 και το 2050 αναφορικά µε την κλιµατική ουδετεροποίηση της οικονοµίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια από αυτές τις σκέψεις λοιπόν είναι και η δάσωση του 10% της αγροτικής γης ώστε να προστατευθεί η βιοποικιλότητα. Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην ευρύτερη βούληση µιας πρότασης, η οποία δεν είναι ακόµη ξεκάθαρο αν πρόκειται για µια επίσηµη θέση και εντοπίζεται σε έγγραφο που διέρρευσε τον προηγούµενο µήνα. Εδώ επιχειρείται η µείωση της χρήσης ζιζανιοκτόνων ουσιών και προϊόντων θρέψης κατά 30%.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agronews.gr

Recommended Posts