Η καινούργια μέθοδος απαιτεί έναν φορητό αισθητήρα λέιζερ.

 

Ερευνητές στην Ιταλία έχουν επινοήσει μια νέα μέθοδο για τη μέτρηση πολυφαινόλων στα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε λίγα λεπτά χωρίς εξειδικευμένο τεχνικό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές από το τμήμα γεωργίας, βιοεπιστήμης, τροφίμων και τεχνολογίας του ιταλικού Πανεπιστημίου του Teramo, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται συνήθως απαιτούν χημικούς διαλύτες και αρκετές ώρες εργασίας από εκπαιδευμένους τεχνικούς.

Η καινούργια μέθοδος απαιτεί έναν φορητό αισθητήρα λέιζερ, με τη συσκευή να μειώνει τα «βήματα» που χρειάζονται να γίνουν για τη μέτρηση των πολυφαινολών, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων εμφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά στο smartphone του χρήστη.

Σύμφωνα με το μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Food Chemistry, τα αποτελέσματα που προέκυψαν με τη νέα μέθοδο είναι αξιόπιστα».

Προέλευση άρθρου: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts