Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Δυσεύρετα τα καλά συμπύρηνα μετά το χαλάζι

Δυσεύρετα τα καλά συμπύρηνα μετά το χαλάζι

Αγροτικά Νέα 🕔July 19, 2019

Κενό ως και 40% στους παραδοτέους όγκους συμπύρηνου ροδάκινου , λόγω της πρόσφατης θεομηνίας, δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις, στερώντας τα συνήθη επιχειρήματα υπερπαραγωγής, που κρατούσαν καθηλωμένες έως σήμερα τις τιμές. Οι παραγωγοί αναρωτιούνται αν επιτέλους θα λειτουργήσει ο νόμος προσφοράς-ζήτησης.

Πόλεµο τιµών, µεταξύ των µεταποιητικών βιοµηχανιών, εκτιµάται ότι θα «πυροδοτήσει» προσεχώς, η συνειδητοποίηση του µεγέθους της ζηµιάς που άφησε πίσω της στη φετινή παραγωγή του συµπύρηνου ροδάκινου η καταστροφική θεοµηνία της 10ης Ιουλίου.

Οι πρώτες εκτιµήσεις µιλούν για µια «µαύρη τρύπα» στους όγκους, που ίσως φτάσει ακόµη και το 40% των αρχικών προβλέψεων, για τη σοδειά του 2019, στερώντας από τους πρόθυµους τα συνήθη επιχειρήµατα της υπερπαραγωγής, που κρατούσαν καθηλωµένες έως σήµερα τις τιµές.

Μάλιστα, η σηµαντική αυτή µείωση στην προσδοκώµενη παραγωγή αν συνδυαστεί και µε το γεγονός ότι αρκετές ποσότητες που βρίσκονται ακόµη στα δέντρα είναι χαλαζοχτυπηµένες, αναµένεται να καταστήσουν δυσεύρετα τα συµπύρηνα της πρώτης ποιοτικής κατηγορίας, ωθώντας τις τιµές πολύ πιο πάνω από τα 26 λεπτά το κιλό, που είχε σπεύσει να ανακοινώσει η ΕΚΕ, όταν ακόµη ο ουρανός ήταν… ανέφελος.

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια στο agronews.gr