Την διόρθωση της σχετικής απόφασης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να ενταχθούν στις αποζημιώσεις de minimis και παραγωγοί της ποικιλίας Ροδίτη από την Ηλεία και την Αιγιάλεια, ζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Θ. Βασιλόπουλος.

 

Όπως ανέφερε σχετικά, θεωρεί ότι για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να εξαιρούνται ανά περιοχή παραγωγοί διότι οι ζημιές που κατεγράφησαν στην παραγωγή ήταν σημαντικές.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει τα παρακάτω: «Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στις ανακοινώσεις που έγιναν την Μ. Εβδομάδα για την χορήγηση de minimis ύψους 9 εκατ. ευρώ σε σταφυλοπαραγωγούς και συγκεκριμένα για οινοποιήσιμα σταφύλια της ποικιλίας Ροδίτη (εντάχθηκε μόνο η Δυτική Αχαΐα) δεν συμπεριλαμβάνονται δυναμικές παραγωγικές περιοχές στην Ηλεία και στην Αιγιάλεια.

Τόσο δια ζώσης όσο και εγγράφως είχαμε προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που πιστοποιείται η απώλεια εισοδήματος των παραγωγών αυτών για την συγκεκριμένη ποικιλία Ροδίτη. Θα σας παρακαλούσαμε έστω και τώρα να ενταχθούν στην χορήγηση de minimis οι σταφυλοπαραγωγοί μας για να συνεχίσουν την απαιτητική καλλιέργεια και τα επόμενα χρόνια».

Προέλευση άρθρου: https://www.agro24.gr

Recommended Posts