Επίσκεψη στο Γηροκομείο Πειραιά πραγματοποίησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Συνομίλησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ για όλα όσα έγιναν αυτά τα τρία χρόνια από πλευράς της προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η χρηματοδότησή του. Η Υφυπουργός συναντήθηκε με τους ωφελούμενους του Γηροκομείου και ευχαρίστησε το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό για την υποδειγματική στάση του στην περίοδο της πανδημίας.

 

 «Το Γηροκομείο Πειραιά είναι το πόσιμο. Ένα πρότυπο μοντέλο κοινωνικής προσφοράς, φροντίδας στον ευάλωτο, ουσιαστικής και έμπρακτης αλληλεγγύης, όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για ολόκληρη την Αττική. Από το 1891 προσφέρει υψηλότατο επίπεδο φροντίδα στις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, δίνοντάς τους μια ποιοτική καθημερινότητα», ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Για το Γηροκομείο Πειραιά, τα τελευταία τρία χρόνια, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ώστε να αντιμετωπίσει τα χρόνια λειτουργικά του προβλήματα. Εντάχθηκε για πρώτη φορά στη νέα διαδικασία που θωρακίζει τη λειτουργία του, με την καταβολή ημερήσιου τροφείου για τους ωφελούμενούς του. Τα τροφεία θα τα καταβάλλει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στον ΕΟΠΥΥ και ο ΕΟΠΥΥ με τη σειρά του στο Γηροκομείο Πειραιά, όπως και σε όλες τις μονάδες των φορέων κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας. Κατά αυτόν τον τρόπο το Γηροκομείο Πειραιά στηρίζεται έμπρακτα από το Κράτος, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά του, αλλά και οι Πειραιώτισσες και Πειραιώτες ωφελούμενοί του

Ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το έργο και την αδιάκοπη προσφορά της τόσο στο Γηροκομείο, όσο και σε όλες τις δράσεις της Μητρόπολης Πειραιά, ενώ ακολούθησε η βράβευσή της.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας αποτελεί προτεραιότητα για όλες και όλους μας σ’ αυτήν την κυβέρνηση. Το Γηροκομείο Πειραιά είναι αδιαμφισβήτητα μια κοινωνική δομή που κοσμεί την πόλη μας και επιτελεί σημαντικό έργο. Ως Πειραιώτισσα, είναι καθήκον μου να διασφαλίσω το παρόν του και φυσικά το μέλλον του. Εξασφαλίσαμε την κάλυψη των αναγκών του και των εργαζομένων του, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα καταφέρναμε να σώσουμε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είμαστε μια από τις χώρες της Ευρώπης με τις καλύτερες επιδόσεις. Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό όσων μας έχουν ανάγκη».

Recommended Posts