Χάνουν κατ’ όπως φαίνεται την ευκαιρία να ενταχθούν στην επικείµενη πρόσκληση του Μέτρου 4.1.2 για την επιδότηση αρδευτικών συστηµάτων έως 150.000 ευρώ, αγρότες που από λάθος δήλωσαν στο ΟΣ∆Ε 2020 πως για τις ποτιστικές καλλιέργειες χρησιµοποιούν σύστηµα στάγδην άρδευση.

Η διαδικασία αποσφαλµάτωσης για τις φετινές δηλώσεις έληξε στις 22 Ιουλίου και όσοι δεν το αντιλήφθηκαν νωρίς το λάθος, όταν βγει η πρόσκληση το Σεπτέµβριο δεν θα µπορέσουν να διεκδικήσουν επιδοτήσεις. Σηµειώνεται εδώ πως η ενίσχυση για αντικατάσταση συστήµατος άρδευσης µε ίδιου τύπου σύστηµα θα επιδοτείται κανονικά, ωστόσο θα πρέπει να αποδείξει ο αγρότης ότι ο εξοπλισµός που διαθέτει παρουσιάζει µεγάλη απώλεια υδάτων, είναι παλιός και δεν λειτουργεί σωστά.

Υπενθυµίζεται ότι το Μέτρο 4.1.2 θα επιδοτεί έργα στάγδην άρδευση µε ποσά από 170 ευρώ το στρέµµα έως 410 ευρώ αναλόγως την καλλιέργεια, δεξαµενές νερού µε 105 ευρώ ανά κυβικό µέτρο, γεννήτριες πετρελαίου από 2.350 ευρώ για τα 8 KVA και δαπάνες σε γεωτρήσεις µε έως 120 ευρώ το µέτρο. Παράλληλα θα επιδοτούνται και συστήµατα ψηφιακής άρδευσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda, τον ερχόµενο Σεπτέµβριο τοποθετείται η πρόσκληση για τη ∆ράση 4.1.2 που επιδοτεί τα αρδευτικά συστήµατα, σύµφωνα µε πηγές από τη Μονάδα Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκµεταλλεύσεις της ΕΥΕ ΠΑΑ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agronews.gr

Recommended Posts