Η Case IH ξεκινά τον εορτασμό της 100ης επετείου του τρακτέρ Farmall παγκοσμίως. Το εμβληματικό μοντέλο Farmall παρουσιάστηκε αρχικά το 1923 ως ένα ευέλικτο τρακτέρ που σχεδιάστηκε για να φέρει επανάσταση στον αγροτικό τομέα και συνεχίζει, στην τελευταία του γενιά, να προσφέρει πολλά για κάθε ανάγκη του παραγωγού.

 

Με μία γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας εκστρατείας, που θα διαρκέσει όλο το χρόνο και που βασίζεται στη φράση «Το τρακτέρ για όλα» θα τιμήσει η Case την εμβληματική γκάμα τρακτέρ Farmall. Μέσω των κοινωνικών δικτύων, των ιστοριών βίντεο και ενός συγκεκριμένου μικροιστού, όλοι θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία και τη συνεχή εξέλιξη του Farmall.

«Το 1923, ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε ένα τρακτέρ που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα άλογα και σήμερα το Farmall συνεχίζει να είναι το άλογο εργασίας σε φάρμες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Scott Harris, πρόεδρος της παγκόσμιας μάρκας Case IH. «Από γενιά σε γενιά, το Farmall ήταν σύμβολο της σύγχρονης γεωργίας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ζωντανέψουμε αυτές τις ιστορίες καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023».

Ας δούμε όμως εν συντομία την πορεία της σειράς Farmall:

– 1923: Ο μηχανικός της International Harvester Bert R. Benjamin σχεδιάζει το πρώτο πρωτότυπο Farmall.

– 1931: Παρουσιάζεται η σειρά F για αγρότες με φάρμες μεγάλης έκτασης

– 1939: Δεύτερη γενιά του Farmall που σχεδιάστηκε από τον Raymond Loewy

1941: Παρουσιάζει το πρώτο πετρελαιοκίνητο τρακτέρ για σειρά καλλιεργειών στον κόσμο

– 1947: Το 1.000.000ο Farmall βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής

– 1958: Παρουσιάζεται το Farmall 560, το πιο δημοφιλές τρακτέρ στις ΗΠΑ

– 1965: Το πρώτο μονοκίνητο τρακτέρ r«ow-crop» που ξεπέρασε τους 100 ίππους είναι το Farmall

– 1971: Το Farmall γίνεται διαθέσιμο παγκοσμίως, με την πώλησή του σε 125 χώρες και την κατασκευή των εξαρτημάτων του σε οκτώ

– 1974: Η Case IH πουλά το 5.000.000ο Farmall της, το πρώτο τρακτέρ που πέτυχε αυτόν τον αριθμό στην ιστορία

Με την επανεισαγωγή του Farmall το 2003, η Case IH συνέχισε να επεκτείνει τη σειρά στην κατηγορία 31 και 105 ίππων. Η παγκόσμια κληρονομιά του Farmall συνεχίζεται σήμερα με περισσότερα από 30 μοντέλα για να διαλέξει ο υποψήφιος αγοραστής. «Η Case IH έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει ένα βιώσιμο και παραγωγικό μέλλον», σημειώνει ο Scott Harris, πρόεδρος της παγκόσμιας μάρκας Case IH.

«Είμαστε περήφανοι που έχουμε 100 χρόνια από το Farmall στην κληρονομιά μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που ανυπομονούμε για το επόμενο βήμα στην εξέλιξη αυτού του τρακτέρ και τι θα σημαίνει για την αγροτική μας κοινότητα σε όλο τον κόσμο».

Τα νέα Farmall

Στην τελευταία γενιά Farmall, η αισθητική παραμένει ίδια όμως η μεγάλη αλλαγή έρχεται από μέσα και συγκεκριμένα από τον κινητήρα. Τα μοντέλα διαθέτουν τώρα τον νέο τετρακύλινδρο κινητήρα 3,6 λίτρων FPT F5 με ψεκασμό common rail. Ο κινητήρας είναι εξοπλισμένος με καταλυτικό μετατροπέα SCR (AdBlue), σύστημα οξείδωσης πετρελαίου (DOC) και φίλτρο σωματιδίων (DPF). Η σειρά Farmall 55A και 75A παραμένει αμετάβλητη με τα τρακτέρ αυτά να εξακολουθούν να είναι εξοπλισμένα με κινητήρα 3,4 λίτρων (χωρίς AdBlue) αλλά και να πρωτοστατούν ως τα ελαφρύτερα στη σειρά.

Τα μοντέλα Farmall A έχουν μέγιστη ανυψωτική ικανότητα 4.400 κιλά στον πισω σύνδεσμο, ενώ τα μοντέλα Farmall C έχουν μέγιστη ανυψωτική ικανότητα 5.000 κιλά. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν τα Lift-O-Matic και Lift-O-Matic Plus (Farmall C), συστήματα που επιτρέπουν στο χρήστη να κατεβάζει και να ανεβάζει πάντα τα εργαλεία στην ίδια προκαθορισμένη θέση.

Σημαντικό πλεονέκτημα φέρνει και το τριτάχυτο PTO με 540, 540E και την επιλογή 1.000 σ.α.λ. να είναι ενσωματωμένη στον βασικό εξοπλισμό. Και τα δύο μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με εμπρόσθιο φορτωτή και υδραυλικό σύστημα. Τα χειριστήρια βρίσκονται στην αριστερή πλευρά της καμπίνας, με τη τελευταία να είναι εξοπλισμένη -αφορά όλα τα μοντέλα- με κάθισμα αερανάρτησης.

Προέλευση άρθρου: https://www.agronews.gr

Recommended Posts