γεωργία, αγρότης, τροπολογία, φορολογία

«Ο μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα γίνεται πράξη. Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην αγροτική παραγωγή, αποτελεί παράγοντα που διασφαλίζει την ανάπτυξη του κλάδου και ενισχύει τη συμβολή του στην οικονομική πορεία της χώρας για ένα καλύτερο αύριο» δήλωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

 

Τις  δράσεις ψηφιοποίησης που αφορούν πέντε προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για το 2014-2022 μπορούν να  αξιοποιήσουν  οι Έλληνες παραγωγοί.

Αναλυτικά:

  •  Τα σχέδια βελτίωσης για επενδύσεις στην ευφυή γεωργία
  • Την κατάρτιση και τις γεωργικές συμβουλές για την εξοικείωση των παραγωγών με τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες
  • Την ευρυζωνικότητα για την κάλυψη με υπηρεσίες διαδικτύου των αγροτικών περιοχών
  • Τη συνεργασία και την προώθηση της καινοτομίας
  • Τα τοπικά αναπτυξιακά προγράμματα Leader

Συνολικά στα παραπάνω προγράμματα διατίθενται περί τα 1,5 δισ. ευρώ (περίπου 20% του συνόλου των 7,6 δισ. ευρώ του ΠΑΑ 2014-2022).

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του πρωτογενούς τομέα αποτελεί «στοίχημα» για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς μέσα από τη χρήση των νέων τεχνολογιών στόχος είναι η διασφάλιση της παραγωγής, η αύξηση των παραγομένων προϊόντων αλλά και η ενίσχυση της ποιότητας παραγωγής.

«Ο μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα γίνεται πράξη. Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην αγροτική παραγωγή, αποτελεί παράγοντα που διασφαλίζει την ανάπτυξη του κλάδου και ενισχύει τη συμβολή του στην οικονομική πορεία της χώρας για ένα καλύτερο αύριο» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς υποστηρίζοντας ότι «Μέσα από τα προγράμματα του ΠΑΑ οι αγρότες μας μπορούν να ενισχυθούν και να προχωρήσουν σε μια ομαλή μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή. Μέσα από αυτή τη μετάβαση θα μπορέσουν να διασφαλίσουν όχι μόνο την ποσότητα αλλά και την οργάνωση και την ποιότητα της παραγωγής τους καθιστώντας τα παραγόμενα προϊόντα μας πιο ανταγωνιστικά στις παγκόσμιες αγορές».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts