«Ανοίγουν» τον βηματισμό τους οι συνεταιριστές της Κρήτης για τη δημιουργία ενός παγκρήτιου φορέα διαχείρισης του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση των συνεταιριστών του νησιού στα Χανιά, με την οποία έκλεισε ο πρώτος κύκλος διαβουλεύσεων, το συντονιστικό όργανο που συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή οκτώ συνεταιριστών – δύο από κάθε περιφερειακή ενότητα – θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες με επίκεντρο τη νομική μορφή του φορέα, το καταστατικό και το business plan, το οποίο ήδη εκπονείται.

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες συνεταιριστικές οργανώσεις από το Λασίθι, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την τυποποίηση και διακίνηση του έξτρα παρθένου κρητικού ελαιόλαδου εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς.

Όπως είπε, την ερχόμενη εβδομάδα, το συντονιστικό όργανο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στο Ηράκλειο για την οργάνωση των επόμενων βημάτων. Είναι ένα πολύ δύσκολο, αλλά αναγκαίο εγχείρημα, τόνισε, προσθέτοντας ότι ο νέος φορέας θα έχει αποκλειστικά συνεταιριστικό χαρακτήρα και η νομική μορφή του θα είναι είτε αυτή του πρωτοβάθμιου συνεταιρισμού είτε, πιθανότερα, της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης.

Στόχος των συνεταιριστών είναι, όπως είπε, ο νέος φορέας να μπορεί να μπει στην αγορά ελαιολάδου από φέτος. Οι υποδομές υπάρχουν, σημείωσε ο κ. Γαβαλάς και σε αυτές, υπογράμμισε, προστίθεται και το τυποποιητήριο της Ένωσης Ηρακλείου, μετά την αναθεώρηση της συμφωνίας με την «Αλμπαντάκης Α.Ε.».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts