Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Άνοδο προκαλούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα στις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων

Άνοδο προκαλούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα στις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων

Κτηνοτροφικά Νέα 🕔June 11, 2018

Η απότομη άνοδος των παγκόσμιων τιμών γαλακτοκομικών προϊόντων οδηγεί τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων τον Μάιο, σύμφωνα με το δείκτη που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 από τον Οργανισμό Τροφίμων του ΟΗΕ του FAO.

 

Τον Μάιο, ο δείκτης τιμών τροφίμων του FAO ήταν κατά μέσο όρο 176,2 μονάδες, αυξημένος κατά 1,2% από τον Απρίλιο. Αυτός ο παγκόσμιος δείκτης μετρά τις μηνιαίες μεταβολές σε πολλά βασικά τρόφιμα στις διεθνείς αγορές.

Χαμηλότερη παραγωγή στη Νέα Ζηλανδία

Τον Μάιο, ο δείκτης γαλακτοκομικών προϊόντων αυξήθηκε κατά 5,5%, κατά μέσο όρο 11,5 φορές υψηλότερος από τον προηγούμενο χρόνο. Η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της παραγωγής στη Νέα Ζηλανδία, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο, ανέφερε ο FAO.

Ο δείκτης τιμών των δημητριακών αυξήθηκε επίσης από τον Απρίλιο κατά 2,4%, σημειώνοντας αύξηση 17% σε ετήσια βάση, για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015. Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης φυτικών ελαίων μειώθηκε κατά 2, 6% για να φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο σε 27 μήνες.

 

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο : www.emvolos.gr