Ανά στρεμματική απόδοση και ανάλογα με το προϊόν καλλιέργειας σχεδιάζονται να δοθούν οι ενισχύσεις των παραγωγών που έχουν πληγεί λόγω του κορωνοϊού. Όοσν αφορά το είδος των ενισχύσεων αυτές θα είναι συνδυασμός εθνικών πόρων, δηλαδή από το ελληνικό δημόσιο, και προγράμματος ΕΣΠΑ.

Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανάρτηση στο facebook της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης, η οποία συναντήθηκε χθες με σειρά κυβερνητικών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδης Μάκης, ο οποίος τους έδωσε όλες τις απαραίτητες διευκρινήσεις, αναλυτικά, αναφορικά με τα ποσά και υπό ποιους όρους θα λάβουν οι παραγωγοί που έχουν πληγεί λόγω κορωνοϊού ενίσχυση, μέσω σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία θα δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό.

Όπως ενημερώνει η Ομοσπονδία θα υπάρξουν διεξοδικές ενημερώσεις όλων των παραγωγών σε κατά τόπους συγκεντρώσεις.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό, η Ομοσπονδία έθεσε υπό συζήτηση και το πρόβλημα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ όπου ζητήθηκε η αλλαγή του τρόπου καταβολής της αποζημίωσης και άμεση απόδοση των χρημάτων λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν ειδικά το διάστημα αυτό οι παραγωγοί.

Εν συνεχεία σε συνάντηση που πραγματοποίησαν οι αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών με τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο συζητήθηκε η επανεξέταση του αιτήματος για όλους τους παραγωγούς οι οποίοι δεν έλαβαν την ενίσχυση του ποσού των 800 ευρώ έως σήμερα. Η διαβεβαίωση του ήταν ότι θα επανεξεταστεί το αίτημα ώστε να ανευρεθεί διαφορετικός τρόπος απόδοσης του ποσού των 800 ευρώ στους δικαιούχους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts