έμβολος

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του ΥΠΑΑΤ με τους αρμόδιους των ΓΟΕΒ με αντικείμενο τη διευθέτηση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ορισμένοι ΤΟΕΒ.

Επισημαίνεται ότι τα χρέη των συγκεκριμένων ΤΟΕΒ είναι κυρίως προς τη ΔΕΗ που κάθε λίγο και λιγάκι εκβιάζει να κόψει το ρεύμα και συνεπώς και την αγροτική παραγωγή ενώ οι τεράστιες οφειλές έχουν προκύψει κυρίως από κακοδιαχείριση παλαιών χρεών.

Ωστόσο, οι συνομιλητές επισημαίνουν στις συζητήσεις με την ηγεσία του υπουργείου τη ρητή αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να «πουληθούν τα νερά» επισημαίνοντας τους ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει αιτία πολέμου.

Πώς μπορεί να γίνει η ιδιωτικοποίηση; Με τη λογική του Δούρειου ίππου! Συγκεκριμένα με ένα σχήμα ΣΔΙΤ που θα βάζει στο παιχνίδι ιδιώτες επενδυτές ως manager οι οποίοι θα ελέγχουν τους ΓΟΕΒ με το πρόσχημα της εξυγίανσης. Στο σενάριο αυτό οι ΓΟΕΒ που έχουν τις άδειες χρήσης του νερού θα αναγκαστούν να τις μοιραστούν με τους ιδιώτες.

Τί διαμηνύουν οι επικεφαλής των ΓΟΕΒ;

Ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια που υπάρχουν στο Σχέδιο Ανάκαμψης και θέλουν να καρπωθούν οι ιδιωτικές εταιρείες με τη συνδρομή του κράτους, μπορούν να τα διεκδικήσουν οι ίδιοι οι ΤΟΕΒ μέσω ΕΣΠΑ. Συνεπώς λένε όχι στους ιδιώτες manager.

Αντ΄ αυτού λένε «ναι» στην εξυγίανση των ΤΟΕΒ και στην πληρωμή των χρεών τους. Πώς θα γίνει αυτό;

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts