
Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες από τις άστατες καιρικές συνθήκες
Ούτε ένα δέμα μηδικής δεν έχουν καταφέρει να συλλέξουν οι αγρότες των Ιωαννίνων εξαιτίας των άστατων καιρικών φαινομένων, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων.
Λόγω των καιρικών φαινομένων που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα στο Νομό έχει προκληθεί «ολοκληρωτική καταστροφή σε όλες τις καλλιέργειες με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα που πλησιάζουμε στο μέσο του καλοκαιριού οι αγρότες να μην έχουν κατορθώσει να συλλέξουν ούτε ένα δέμα μηδικής».
Κάτι που όπως αναφέρει «σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής των καθυστερήσεων πληρωμών των επιδοτήσεων αλλά και την μείωση των τιμών διάθεσης του γάλακτος, δημιουργούν ασφυκτικές καταστάσεις στον πρωτογενή τομέα ο οποίος έχει φτάσει σε οριακό σημείο και απειλείται πλέον με αφανισμό με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του Νομού μας και κατ’ επέκταση για την οικονομία της χώρας όπου η συμβολή του είναι τεράστια».