Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
742 δείγματα βρέθηκαν θετικά στο εντομοκτόνο fipronil

742 δείγματα βρέθηκαν θετικά στο εντομοκτόνο fipronil

Κτηνοτροφικά Νέα 🕔May 14, 2018

Η ευρωπαϊκή αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων EFSA, ανέλαβε την ανάλυση περισσότερων από 5.000 δειγμάτων αυγών και κοτόπουλων που συλλέχθηκαν μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου και της 30ής Νοεμβρίου 2017 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

742 δείγματα περιείχαν κατάλοιπα σε ποσότητες που υπερβαίνουν τα νόμιμα όρια, τα οποία, σχεδόν όλα συνδέονται με το εντομοκτόνο fipronil.

Αυτά τα αποτελέσματα αποτελούν αντικείμενο έκθεσης στα αγγλικά, που δημοσιεύθηκε στις 3 Μαΐου 2018 από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας Τροφίμων EFSA.  Αυτό το άρθρο αναφέρει την ανάλυση των δεδομένων που συλλέχθηκαν μετά την ευρεία ανίχνευση καταλοίπων φιπρονίλης στα αυγά το περασμένο καλοκαίρι. Τα κράτη μέλη διαβίβασαν τα δείγματα.

Αυγά, λίπος και μύες κοτόπουλου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ορίσει τον κατάλογο των δραστικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένου του fipronil, που πρέπει να διερευνηθεί. «Τα τρόφιμα που επηρεάζονται είναι κυρίως μη επεξεργασμένα αυγά κοτόπουλου και λίπος όρνιθας», λέει η EFSA. Κάποιες υπερβάσεις έχουν αναφερθεί στους μυς όρνιθας ωοτοκίας και σε αυγά σε σκόνη

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο : www.emvolos.gr