βαμβάκι

Με 53 λεπτά το κιλό παραδοτέο παραλαμβάνει το σύσπορο βαμβάκι η Επίλεκτος των αδελφών Δοντά, διαμορφώνοντας ένα καλό κλίμα για την εξέλιξη των τιμών παραγωγού στη συνέχεια.

Σε ανάλογη προσφορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προσανατολίζεται αν δεν έχει επίσημα ανακοινώσει και η εταιρεία Πέτσα που διαχειρίζεται τα εκκοκκιστήρια Βορείου Ελλάδος.

Η παραπάνω προσφορά που δείχνει να εξέπληξε ακόμα και τους συνδαιτυμόνες στις τάξεις των εκκοκιστών έρχεται ως αποτέλεσμα των θεμελιωδών που καταγράφονται στη διεθνή αγορά του βάμβακος, της καλής ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας που παρουσιάζουν οι πρώτες συγκομιδές αυτών των ημερών σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα και της μικρής ενίσχυσης του δολαρίου μετά τις Γερμανικές εκλογές.

Σ’ όλα αυτά θα πρέπει ίσως να προστεθεί και η διευθέτηση που έχει πετύχει το τελευταίο διάστημα ο όμιλος Δοντά με τις τράπεζες, γεγονός που επιτρέπει στην Επίλεκτος να κινηθεί πιο δυναμικά στη νέα σεζόν συγκομιδής εκκόκκισης του βάμβακος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ανάλογη προσφορά προσανατολίζεται αν δεν έχει επίσημα ανακοινώσει και η εταιρεία Πέτσα που διαχειρίζεται τα εκκοκκιστήρια Βορείου Ελλάδος, πράγμα που σημαίνει ότι δύσκολα θα αντισταθούν σε ανάλογες προσφορές προς τους παραγωγούς και τα υπόλοιπα μεγάλα εκκοκκιστήρια, τα οποία δεν θα θελήσουν να μείνουν έξω από μια καλή, όπως φαίνεται χρονιά για το ελληνικό βαμβάκι.

 

 

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο: www.agronews.gr

Recommended Posts