Μάταια περίμεναν στο κρύο για άλλη μια φορά οι δικαιούχοι ενισχύσεων αγρότες, καθώς το… επιτελικό κράτος, είτε πρόκειται για τα σαΐνια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είτε για το γνωστό «παρακράτος» του ΟΠΕΚΕΠΕ, είχαν τελικά άλλη άποψη.

 

Τα λιπάσματα έμειναν απλήρωτα το βράδι της Τρίτης, επειδή οι υπάλληλοι στο Γενικό Λογιστήριο  του Κράτους δεν είχαν φροντίσει να διαβιβάσουν την εντολή για την μεταφορά του αντίστοιχου ποσού (περίπου 60 εκατ. ευρώ) στην αρμόδια για τις πληρωμές οικονομική αρχήΔεσμευσή τους, ότι το θέμα θα έχει τακτοποιηθεί νωρίς το πρωί της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου.

Σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκεται τις τελευταίες ώρες και το θέμα του τσεκ, καθώς όπως είχε αναφερθεί από νωρίς την Τρίτη, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι στα ποσά εκκαθάρισης της βασικής ενίσχυσης και απομένουν κάποιες τελικές επαληθεύσεις για τα ποσά που αφορούν στο λεγόμενο πρασίνισμα. Με κάποιο τρόπο έχει λυθεί και το θέμα της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου των πληρωμών από την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Για μια ακόμα φορά πάντως καθίσταται σαφές ότι κάθε πληρωμή, συνοδεύεται τελικά από επίμονες παρασκηνιακές διεργασίες, των οποίων τις συνέπειες μάλλον δυσκολεύονται να αντικρούσουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Το σίγουρο είναι ότι η γνωστή «δυναστεία του ΟΣΔΕ» δεν έχει πάψει να αγωνίζεται για τη ρεβάνς, θέμα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άπαξ και δια παντός από ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, τα οποία είναι πάντως ενήμερα για τα τεκταινόμενα, όπως και για το πολιτικό κόστος που επιφέρει αυτή η δολοπλοκία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agronews.gr

Recommended Posts