Με περίπου το 30% των ψήφων των επισκεπτών, ήταν σαφής νικήτρια στον σχετικό διαγωνισμό Fruit Logistica Innovation Awards 2020 που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Το εν λόγω βραβείο εκτιμά τις σημαντικές καινοτομίες σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού οπωροκηπευτικών, από την παραγωγή μέχρι το σημείο πώλησης. Αναγνωρίζει τις δέκα καλύτερες καινοτομίες στη διεθνή βιομηχανία νωπών οπωροκηπευτικών.

Η ολλανδική εταιρεία Syngenta είχε κερδίσει το FLIA το 2012, για το κόκκινο πιπέρι «Angello». Η ντομάτα «Yoom» κέρδισε τους ψηφοφόρους για το χρώμα της το οποίο, ανάλογα με την έκθεσή της στον ήλιο, ποικίλει από μοβ σε μαύρο. Επίσης για το υψηλό περιεχόμενο βιταμινών, ανόργανων και αντιοξειδωτικών καθώς και τη γλυκιά, ξινή γεύση της, γνωστή και ως «umami». Η «YOOM» αναγνωρίζεται επίσης για την πρωτοποριακή συσκευασία της που προέρχεται από χαρτόνι, το οποίο παράγεται από δάση με βιώσιμη διαχείριση.

Οι ντομάτες YOOM έχει υψηλότερα επίπεδα ανθοκυανινών σε σύγκριση με τις τακτικές ντομάτες, κάτι που τους δίνει και το χαρακτηριστικό μοβ χρώμα. Οι ανθοκυανίνες πιστεύεται ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και η φλεγμονή.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.neapaseges.gr

Recommended Posts