Η νέα έκδοση, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην τελευταία Sima, διαφέρει από το κανονικό μοντέλο στο χαμηλότερο κέντρο βάρους (η καμπίνα είναι 45 χιλιοστά χαμηλότερα). Αξιοσημείωτη είναι επίσης η παρουσία πίσω ελαστικών 28 ή 30 ιντσών με αντίστοιχα επανασχεδιασμένους συμπαγείς λασπωτήρες.

 

Ο αυστριακός κατασκευαστής Lindner παρουσίασε μια έκδοση «Alpin» του τρακτέρ Lintrac 95 LS. Το μοντέλο έχει χαμηλότερη καμπίνα και νέους λασπωτήρες πίσω. Οι κύριες τεχνικές προδιαγραφές παραμένουν αμετάβλητες, με το το τρακτέρ να είναι εξοπλισμένο με τον 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα Perkins Syncro 904J-E36TA 3,6 λίτρων ισχύ 102 ίππων (75 kW) και ροπή 430 Nm στις 1.500 σ.αλ. Ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων powershift, κατασκευής ZF, που προσφέρει 16 σχέσεις εμπρός και 8 όπισθεν με αντίστροφη κίνηση υπό φορτίο.

Τέσσερις ταχύτητες (430/540/750/1.000) στο πίσω PTO με προαιρετική ηλεκτροϋδραυλική εμπλοκή εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία μιας μεγάλης γκάμας εργαλείων, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου. Διατίθεται επίσης προαιρετικά ένα μπροστινό PTO 1.000 στροφών ανά λεπτό.

Το υδραυλικό σύστημα του Lintrac 95 LS στην έκδοση «Alpine» είναι επίσης εξαιρετικά αποδοτικό, με παροχή 80 λίτρα ανά λεπτό στα 200 bar. Χρησιμοποιεί τεχνολογία Bosch Rexroth και αποτελείται από δύο ξεχωριστά κυκλώματα (υδραυλικό λάδι και μετάδοση κίνησης). Τρεις ρυθμιστικές βαλβίδες διπλής ενέργειας με αισθητήρα φορτίου και πλωτή θέση είναι στάνταρ και δύο επιπλέον ρυθμιστικές βαλβίδες είναι προαιρετικές.

Χάρη στο joystick Multicontroller, που παρέχεται επίσης από την Bosch-Rexroth, οι κύριες υδραυλικές λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται με το ένα χέρι, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση, λέει η Lindner. To ηλεκτρονικά ελεγχόμενο οπίσθιο και ηλεκτροκίνητο ανυψωτικό διπλής ενέργειας (EHR) με αυτόματο έλεγχο (AHC) προσφέρει μέγιστη ανυψωτική ικανότητα 4.900 κιλών, ενώ, τέλος, αξίζει να αναφερθεί ο αναρτημένος μπροστινός άξονας υψηλής απόδοσης της Lindner.

Προέλευση άρθρου: https://www.agronews.gr

Recommended Posts