Στο αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου να παρέμβει προκειμένου να διασφαλιστεί η καταβολή ενίσχυσης de minimis και στους μηλοπαραγωγούς της Μαγνησίας, απάντησε ο βουλευτής ΝΔ, Κ. Μαραβέγιας.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Μαραβέγιας κατέθεσε στις 11 Ιανουαρίου κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά και την επόμενη ημέρα επικοινώνησε μαζί του, για να του μεταφέρει το κλίμα ανησυχίας, που επικρατεί στους κόλπους των παραγωγών και να πιέσει, ώστε να δοθεί λύση το ταχύτερο δυνατόν, καθώς τόσο οι μηλοπαραγωγοί, όσο οι υπόλοιποι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων στη Μαγνησία έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια μεγάλη απώλεια εισοδήματος και επείγει η ενίσχυσή τους.

Ο κ. Γεωργαντάς διαβεβαίωσε τον βουλευτή, ότι η απόφαση για αποζημίωση των μηλοπαραγωγών της Λάρισας, θα ισχύσει και για άλλους νομούς, μεταξύ των οποίων και η Μαγνησία, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει επαρκής τεκμηρίωση της μειωμένης τιμής, η οποία θα προκύπτει από τη σύγκριση τιμολογίων των προηγούμενων ετών.

Κατόπιν τούτου, ο κ. Μαραβέγιας ενημέρωσε άμεσα στον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Γιάννη Κράββαρη, ώστε να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση η διαδικασία υποβολής του σχετικού αιτήματος από τους παραγωγούς προς το υπουργείο και στη συνέχεια, με βάση τα τεκμηριωμένα στοιχεία, η Πολιτεία να καλύψει τη διαφορά από την απώλεια εισοδήματος.

Προέλευση άρθρου: https://www.agro24.gr

Recommended Posts