Έμβολος

Τεράστιες ζημιές έχουν υποστεί οι καλλιεργητές πατάτας του Νομού Αχαΐας εξαιτίας του κορονοϊού, επισημαίνει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.

Όπως τονίζεται στο εισηγητικό της ερώτησης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καλλιεργητών – αγροτών οι ζημιές φτάνουν τα 500€ το στρέμμα, καθώς είχαν ξοδέψει σημαντικά ποσά σε λιπάσματα και γενικότερα για την φροντίδα του χωραφιού, πριν μας επισκεφτεί η πανδημία. Το κλείσιμο των συνόρων και η προσωρινή αναστολή των εξαγωγών έκανε τόνους προϊόντων να σαπίσουν σε αποθήκες παραμένοντας αδιάθετα μιας και στην εσωτερική αγορά διατέθηκε ελάχιστο μέρος της παραγωγής.

Έτσι, αν και βρισκόμαστε σε περίοδο σποράς πατάτας ώστε να ξεκινήσει η συγκομιδή τον ερχόμενο Νοέμβριο πολλοί αγρότες διστάζουν και φοβούνται να προχωρήσουν σε νέα σπορά καθώς ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού με τα επακόλουθα μέτρα θα μπορούσε να τους αποτελειώσει. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας πολλά χωράφια αναμένεται να μείνουν ακαλλιέργητα από την πατάτα εξαιτίας αυτού του φόβου, αφού οι περισσότεροι δεν πρόκειται να ρισκάρουν, γνωρίζοντας ότι, εκτός όλων των άλλων, η αρωγή της πολιτείας, μέχρι ώρας ήταν ελάχιστη. Κατόπιν των παραπάνω, ερωτά τον Υπουργό:

-Είναι ενήμερος για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιεργητές πατάτας στο Νομό Αχαΐας και αλλού;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts