Κάλεσμα για τη δημιουργία «ελάχιστης ασφαλιστικής κλάσης για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που το κόστος της δεν θα ξεπερνά την ήδη υπάρχουσα ελάχιστη μηνιαία εισφορά των 114 ευρώ», ζητά με επιστολή του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, εφόσον ισχύσουν αυτά που τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, για τις νέες ρυθμίσεις των εισφορών των αυτοαπασχολουμένων, τότε η μικρότερη ασφαλιστική κλάση θα διαμορφωθεί μηνιαίως στα 220 ευρώ.

Κάτι που σύμφωνα με τον ΣΕΚ θα έχει ως αποτέλεσμα οι αγρότες να επιλέξουν τη χαμηλότερη κατηγορία ασφάλισης, πληρώνοντας «διπλάσιες και πλέον εισφορές από αυτές που κατέβαλλαν το τρέχον έτος».

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος στην επιστολή του επισημαίνει πως οι περισσότερες γεωργικές εκμεταλλεύσεις είναι μικρές και οικογενειακού χαρακτήρα, σε ένα ζευγάρι αγροτών και κτηνοτρόφων το κόστος ασφάλισης στην μικρότερη κλάση θα φθάσει τις 5.280 ευρώ ετησίως.

Αυτό σύμφωνα με τον ΣΕΚ, θα αποτελέσει «ένα ασήκωτο φορτίο για τους αγρότες-κτηνοτρόφους που ήδη έχουν πληγεί βαθιά τα χρόνια των μνημονίων και δοκιμάζονται από πρωτοφανή κρίση που απειλεί πλέον αυτή καθαυτή τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο emvolos.gr

Recommended Posts