ελληνική, φέτα, φέτας

Την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 έχει προγραμματιστεί συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ίδρυση και συμμετοχή της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, ενώ ήδη έχει κατατεθεί σχετικός φάκελος και οι συζητήσεις και οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στόχος είναι, όπως αναφέρθηκε στις 9 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να επιτευχθεί η ίδρυση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

«Δεν είμαι εδώ για να κάνω τον διαιτητή ειδικά όταν υπάρχουν ιδιωτικά συμφέροντα. Εγώ βρίσκομαι για να εφαρμόζω το θεσμικό πλαίσιο έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται. Όλοι παίρνουν την ευθύνη τους», επισήμανε ο Μάκης Βορίδης, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική θέση του Υπουργείου είναι ότι «εκφράζει την ευχή να συμπλεύσουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσωπευτικότητα σε αυτή την Διεπαγγελματική Οργάνωση.

Τονίζω όμως ότι εμείς, την δική μας ευθύνη την έχουμε αναλάβει. Διαμορφώσαμε το πλαίσιο για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, ψηφίσαμε τη νομοθεσία. Από δω και πέρα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να συζητήσουν, να καταλήξουν, να συμφωνήσουν και να προχωρήσουν».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agro24.gr

Recommended Posts