δάση

Συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, αναφορικά με το μείζον θέμα των δασικών χαρτών, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Ορεινής και Δασικής πολιτικής, Κατερίνα Καλαντζή, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραϊσκος, ο Δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές, ο Δήμαρχος Μακρακώμης, Γεώργιος Χαντζής, η Δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, ο Δήμαρχος Κ. Βούρλων, Γιάννης Συκιώτης, ο Δήμαρχος Δομοκού, Χαραλαμπος Λιόλιος, η Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Αθανασια Στιβακτή. Συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, Θανάσης Λυκόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρης Μελάς, καθώς και στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακούγοντας τα επιμέρους προβλήματα των πολιτών της Φθιώτιδας, όπως αυτά εκφράστηκαν από τις αυτοδιοικητικές αρχές του νομού, που μεταξύ άλλων σχετίζονταν με την απόδοση των αγροτικών επιδοτήσεων, τη χρήση γης και τους δασωμένους αγρούς, τα όρια των οικισμών, τη χωροθέτηση δημοτικών υποδομών και τις πρώην δασικές εκτάσεις που στερούνται διοικητικών πράξεων, συμφωνήσαμε όλοι για την αναγκαιότητα κατάρτισης και άμεσης και αποτελεσματικής ανάρτησης των δασικών χαρτών, καθώς αποτελεί υποχρέωση προς την Ε.Ε., αλλά και βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, τόνισε ο κ. Οικονόμου, για να προσθέσει πως:

Bασικό μέλημα της Κυβέρνησης αποτελεί η προστασία του δάσους σε συνδυασμό με τον σεβασμό στην ιδιοκτησία, την περιουσία αλλά και την εργασία των ανθρώπων που είναι συνδεδεμένοι με τη γη μέσω ενός ξεκάθαρου σχεδίου.

Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, με τη σειρά μας αναφορικά με τις ενισχύσεις που λαμβάνουν οι παραγωγοί, πως μέχρι την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων κανείς παραγωγός δεν θα κινδυνέψει να χάσει ούτε ένα ευρώ από τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι επιλέξιμες εκτάσεις του ακόμα και αν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών εμφανίζονται ως δασικές. Ταυτόχρονα, στη διαδικασία διόρθωσης των αναρτήσεων θα ληφθούν υπόψιν τα στοιχεία των επιλέξιμων εκτάσεων από τα μητρώα του ΟΠΕΚΕΠΕ, έτσι ώστε η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών να μην αντιμετωπίζει κίνδυνο απώλειας εισοδήματος από τις επιδοτήσεις και στην επόμενη φάση.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agrotypos.gr

Recommended Posts